Waar moet ik opletten bij het kopen van een jaren ‘70 woning?

Ben jij op zoek naar een jaren ‘70 woning? Bijvoorbeeld in Almere Haven? Dan is het belangrijk om te controleren of de woning goed geïsoleerd is. In de jaren ’70 was isolatie nog niet zo geavanceerd als tegenwoordig, waardoor veel woningen uit die periode slecht geïsoleerd zijn. Dit leidt tot hogere energiekosten en een oncomfortabel binnenklimaat. Controleer daarom of de woning voldoet aan de huidige isolatienormen en of eventuele verbouwingen nodig zijn om de isolatie te verbeteren. 

Gebreken aan het dak, muren of fundering

Het is belangrijk om na te gaan of er gebreken zijn aan het dak, de muren of de fundering. Woningen uit de jaren ’70 kunnen namelijk meer last hebben van lekkages, scheuren of andere gebreken. Controleer daarom of er reparaties nodig zijn en of deze in de verkoopprijs zijn meegenomen. We zien nogal eens dat reparaties aan het dak, dakkapel of schoorsteen noodzakelijk zijn om lekkages te verhelpen. 

Ook is het verstandig om te controleren of de woning voldoet aan de huidige bouw- en veiligheidsvoorschriften. Veel oudere woningen hebben namelijk niet dezelfde veiligheidsstandaarden als woningen die tegenwoordig gebouwd worden. Controleer daarom of er aanpassingen nodig zijn om de woning aan de huidige voorschriften te laten voldoen.

Bouwkundige keuring aanvragen bij een jaren ‘70 woning

Tot slot is het aan te raden om de woning te laten inspecteren door een professionele bouwkundige voordat je een bod doet. Zo krijg je een goed beeld van de staat van de woning en kun je beter inschatten of de verkoopprijs reëel is. Zo voorkom je achteraf uitgaven die je voor de aankoop had willen budgetteren. 

In het kort: als je van plan bent om een woning uit de jaren ’70 te kopen, is het belangrijk om te controleren of de woning goed geïsoleerd is, of er gebreken zijn aan het dak, de muren of de fundering en of de woning voldoet aan de huidige bouw- en veiligheidsvoorschriften. Laat de woning daarnaast ook inspecteren door een professionele bouwkundige voordat je een bod doet. Zo voorkom je dat je onverwachte kosten krijgt na de aankoop.

Ben jij op zoek naar een jaren’ 70 woning in Almere? Wij helpen je graag bij het vinden van jouw droomwoning. Bekijk ons woningaanbod of neem vrijblijvend contact met ons op. 

Gerelateerde artikelen: