Corona heeft weinig invloed op huizenmarkt

Wacht niet met verhuizen door corona!

Als Makelaar in Almere hebben wij veel te maken met mensen die zich terughoudend opstellen vanwege het coronavirus. Dit kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen volgen heel netjes de richtlijnen en waarschuwingen van het RIVM, anderen onthouden zich van fysiek contact omdat ze een risicogroep zijn.

Op het moment staat de wereld zoals we deze kennen volledig op zijn kop. We hebben te maken met de grootste en meest doordringende crisis in decennia. Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep en de mens wringt zich in bochten om ermee te leren leven.

Tijden als deze zorgen voor veel creativiteit en improvisatie. Als je vroeger op zoek ging naar een nieuw huis of een makelaar die je erbij kon helpen, moest je de deur uit om de verschillende kantoren te bezoeken. Zo ging je langs verschillende makelaars om bij ze op gesprek te gaan en liep je langs de etalages waar de huizen die te koop stonden werden afgebeeld. Als je geen kans op corona wil lopen natuurlijk geen slimme manier van werken. Tegenwoordig is het al een stuk beter geworden en kan je in feite vanuit je luie stoel het internet op om op jacht te gaan naar huizen of een voor jou geschikte makelaar.

Huis kopen met corona

Als je eenmaal je droomhuis hebt gevonden kun je op twee manier het huis bekijken. Op traditionele wijze door het huis fysiek te bezoeken, of door middel van een videogesprek. Het laatste is een verstandige manier van bezichtigen als je corona vrij wil blijven. Ik hoor veel van mensen dat ze dit beschouwen als een goede optie, maar dat het heel moeilijk is om echt een gevoel bij de woning te krijgen. Dat vind ik ook geheel logisch. Ik adviseer als aankoopmakelaar van Almere mijn klanten die in de risicogroep vallen dan ook om in eerste instantie videobezichtigingen aan te vragen. Op het moment dat ze echt interesse hebben in een woning om dan pas langs te gaan voor een fysieke bezichtiging om er ook een gevoel bij te krijgen. Enerzijds voorkom je op deze manier dat je onnodig veel risico loopt door huizen te bezoeken die je toch niks vindt. Anderzijds voorkom je op deze manier spijt doordat je hebt geboden op een huis die helemaal niet bij je past. Het belangrijkst bij het kopen van een huis is dat het gevoel goed is.

Verkopen met corona

Val je in de risicogroep en wil je toch je huis verkopen? Zoals eerder gesteld is het beter om de mensen wel langs te laten komen om je huis te bekijken. Als verkoopmakelaar van Almere werken we uiteraard helemaal naar jouw wensen. Helemaal als je in de risicogroep valt, maar ook als je dat niet valt houden we er rekening mee dat gevaar in een klein hoekje schuilt. Om zoveel mogelijk zorg te dragen aan het remmen van besmettingsgevaar doen we uitsluitend bezichtigingen op afspraak. Bij binnenkomst verzoeken we iedereen de handen schoon te maken met desinfecterende handzeep en daarna een paar latex handschoenen aan te trekken. Desondanks deze maatregelen vragen wij onze klanten zo min mogelijk zelf de kastjes en dergelijke aan te raken. Wij laten zoveel mogelijk zelf alles zien. We doen het op deze manier sinds de uitbraak van het virus en de verkoopopbrengsten van de huizen die we hebben verkocht liegen er niet om. Of je nu gaat aankopen of verkopen, met de veiligheid in acht genomen kun je gewoon verhuizen!

Auteur: Mike van Dort

Almere 23-05-2020