Wie verkoopt je huis?

Wie verkoopt jouw huis beter?

Je huis verkopen is zeker weten erg spannend.

Je ziet om je heen dat huizen al verkocht zijn voordat je door hebt dat ze te koop staan. De markt is natuurlijk erg overspannen op het moment. Toch hoor ik vaak dat mensen zich afvragen of het bij hen ook zo snel zou gaan. Komen er wel genoeg mensen op ons huis af? Vinden ze ons huis wel mooi? Komen er wel biedingen? Het antwoord is overduidelijk een ja! Mits je de woning op de juiste manier in de markt zet natuurlijk.

Er zijn twee manieren om je huis te verkopen die het meest voor de hand liggen. Je kan je woning laten verkopen door een makelaar, of je doet het zelf met veel of weinig hulp van een makelaar.

Zelf je huis verkopen of een full service makelaar?

Wanneer je ervoor kiest om zelf je huis te verkopen dan heb je natuurlijk hoe dan ook een makelaar nodig. Om je huis op Funda te zetten heb je een makelaar nodig. Verder bestaat de mogelijkheid om daarna alles zelf te doen. Als je bijvoorbeeld kijkt bij het concept ‘Makelaar van eigen huis’ op de website van Van Dort Makelaardij vallen al snel enkele zaken op. De opbouw in de dienst zit namelijk voornamelijk in de werkzaamheden die bij de verkoop van een huis komen kijken. Er komt een hele berg aan regelgeving en documenten bij kijken. Heb jij daar zelf veel verstand van dan kun je af met enkel de Funda plaatsing. Ook als je meer van de papierwinkel uit wil besteden, zijn er diensten af te nemen die bij je wensen aansluiten. Advies in de wijze waarop je de woning het best op Funda kan zetten is het begin. Tot het regelen van de notaris voor de overdracht kan inbegrepen zijn. Bij de meest uitgebreide ‘zelf verkopen’ dienst doe je vooral het fysieke klantcontact zelf. Dit levert een grote besparing op, omdat het de makelaar erg veel tijd bespaart.

Toch zie je in de praktijk dat slechts enkele verkopers ervoor kiezen om een internet makelaar te gebruiken. Dat is niet gek als je bedenkt dat de makelaar inderdaad beter weet hoe je potentiële kopers te woord kan staan. De makelaar heeft ook veel ervaring in het wegnemen van eventuele bezwaren op de woning. Daardoor weet een Full-Service makelaar toch hogere biedingen voor je huis te krijgen. Die extra winst is veelal een stuk meer dan de besparing op de makelaarskosten als je de bezichtigingen zelf doet. Kortom; het is zeker weten goed te doen om je huis zelf te verkopen. Wel moet je dan echt weten wat je doet. Of een pakket nemen waar de prijsonderhandelingen bij inbegrepen zijn. Gelukkig zijn er makelaars die geheel kosteloos en vrijblijvend bij je thuiskomen voor een degelijk adviesgesprek zodat je daarna goed kan kiezen welke dienst voor jou de beste is.

Wil jij weten wat je huis waard is of wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Doe een waardebepaling of neem contact met ons op.