De juiste presentatie voor jouw woning

In de huidige markt is het woningaanbod relatief weinig. Het aantal potentiële kopers is per huis erg hoog. Huizen lijken zichzelf te verkopen in deze markt. Toch is dat zeker niet het geval. Hoe je huis eruitziet is allesbepalend voor het animo wat op je huis afkomt. Ook wat mensen uiteindelijk over hebben voor je huis is helemaal afhankelijk van de presentatie, stijl en kwaliteit van je huis. Menig huis behoeft enige vorm van aandacht.

Waarom juiste presentatie belangrijk is

Ik ben in mijn tijd als makelaar huizen tegengekomen die technisch in zeer goede staat verkeerden, maar waar toch weinig mensen op afkwamen.  Om een voorbeeld te noemen; ik verkocht laatst een huis waar helemaal niks aan mankeerde. De keuken en badkamer waren onlangs vernieuwd in een mooie moderne look. Bij deze woning waren enkele muren paars geverfd en behangen. Ondanks dat we deze woning volgens marktconforme prijs aanboden kwamen er slechts enkele mensen op af. De mensen die langskwamen zagen door de paarse muren eigenlijk niks meer. Dat de badkamer en keuken volledig gerenoveerd waren viel helemaal weg in het niets. Eeuwig zonde! Als in deze woning de muren gewit zouden zijn, alvorens deze de verkoop in ging, zouden veel meer mensen interesse hebben getoond. Uiteindelijk heb ik de woning wel verkocht, maar ik weet zeker dat de verkoopprijs een stuk hoger zou zijn als de muren neutraal waren geschilderd. We praten hier misschien over 200 euro aan verf wat makkelijk enkele duizenden aan extra inkomsten had kunnen betekenen.

Een ander voorbeeld is een woning waarbij de badkamer volledig verouderd was. Hierbij is met een investering van enkele duizenden euro’s een hele hoge verkoopopbrengst behaald. Deze woning bood door de nieuwe badkamer nét dat stukje extra’s wat veel andere woningen niet hadden.

Toch is het lang niet altijd nodig om rigoureuze handelingen te verrichten om een hogere opbrengst tijdens de verkoop van je huis te verkrijgen. Ook is het niet nodig om hier veel geld aan uit te geven. Heb je bijvoorbeeld weleens nagedacht over het stijlen van je huis voor de perfecte presentatie? Styling kan heel veel betekenen voor je huis. Het verhoogt namelijk de meerwaarde van je woning. Door de juiste styling en een andere opstelling kan bijvoorbeeld je huis een stuk ruimer ogen. Door bepaalde inrichtingen kan men ook het gevoel krijgen dat er veel meer mogelijk is met een huis. Of het geeft inzicht in wat men ermee kan doen.

Interieur en vastgoedstyling

Een aantal woningen die ik heb verkocht zijn onder handen genomen door Priscilla Resamenawi van Priscilla Interieur & Vastgoedstyling. Door bepaalde zichtlijnen te creëren en de kern op de focuspunten te leggen kan de potentiële koper van je huis ook het gevoel krijgen dat veel meer mogelijk is met de woning. Priscilla heeft een aantal van mijn klanten geholpen met de vastgoedpresentatie. Door de woningen sfeervoller te maken en de focuspunten te leggen op de juiste plekken heeft ze met gebruik van eigen meubels en weinig budget dé perfecte presentatie neergezet en het liep storm tijdens de bezichtigingen! Ondanks de lockdown, niet te vergeten, zijn deze woningen ook bijzonder hoog verkocht! Neem de auto als voorbeeld. Een keurig gepoetste auto verkoopt ook een stuk beter dan een vieze auto! Mijn gouden tip; door je woning de juiste presentatie te geven trek je meer kijkers aan wat weer resulteert in een betere onderhandelingspositie. De kosten voor een vastgoedstyling is minimaal tegenover de winst die je eruit haalt plus het is fiscaal aantrekkelijk. Jouw Hypotheekadviseur kan jou hierover informeren. Wil jij hulp bij het presenteren of heb je vragen over het stylen? Laat je inspireren door Priscilla.

Relevante artikelen: