Almere – Bostuin 11

Beschrijving

Nieuw in de verkoop genomen de Bostuin 11 in Oosterwold. Geweldig vrij en landelijk wonen, maar toch zeer dicht bij de grote stad. Alles op een steenworp afstand. Met de auto bent u in mum van tijd in Almere-Stad of Almere-Buiten waar een grote variatie aan winkelcentra op u wacht voor de dagelijkse boodschappen.
Deze woning wordt u aangeboden met een startprijs.
Deze bijzondere bungalow vrijstaande woning vindt u achterin het project Oosterwold. Tegen de bosrand aan waar u heerlijk kunt genieten van vrijheid en natuur. Dit alles op een kavel van maar liefst 1206m2.

Highlight:
• Vrijstaande woning;
• Maar liefst 5 slaapkamers
• Bijzondere afwerking
• Zeer ruim perceel met veel groen;
• Beschikt over een eigen oprit;
• Energiezuinig door o.a. tien zonnepanelen, drie Vacuumbuis- zonnecollectoren (heat-pipes), lage temperatuur vloerverwarming in de hele woning
• Alles elektrisch;
• Binnen afgewerkt met leemstuc
• Gelegen in de groene omgeving Almere Oosterwold
• Oplevering in overleg.

Deze gelijkvloerse vrijstaande woning is gebouwd en opgeleverd in 2018. De woning is gunstig gelegen op het zuiden, en beschikt over een energiezuinige installatie en een 1206m2 groot perceel dat bestemd is voor stadslandbouw en tuin. De woning bevindt zich in het nieuwe en ruim opgezette Almere Oosterwold waar andere kavels ook zeer ruim en groen zijn ingedeeld.

De Omgeving
Oosterwold ligt ten oosten van Almere Haven en ten westen van de A27. Nabijgelegen wijken zijn Almere Hout, Vogelhorst en Nobelhorst. Door initiatieven van zelfbouwers en aannemers transformeert het gebied in een aantrekkelijk agrarisch woonlandschap waarin wonen en stadslandbouw op een bijzondere manier samengaan. Bijzonder is het organische en zelfvoorzienende karakter. Oosterwold is aangewezen als een proeftuin voor particulieren, architecten en bedrijven; zij ontwikkelen het gebied zelf en bepalen zo de planologische indeling en het toekomstbeeld.

Een deel van ieders kavel wordt gebruikt als weg, aangezien zowel de wegen als de rioolvoorziening niet door de gemeente worden georganiseerd. Deze woning heeft een 5% eigendomsaandeel in de weg (Bostuin) en het met buren gedeelde rioolsysteem met helofytenfilter.

Alle hoofdwegen in het gebied (0.a. Vrije Vogellaan) worden beheerd door een vereniging (Vereniging Tureluur Zuid) waarvan deze woning ook lid is.

Duurzaam en energie neutraal
De woning is met 41 cm dikke Ytong buitenmuren prima geïsoleerd en voldoet aan de meest recente bouwvoorschriften, waaronder HR++ glazen ramen en deuren. Alle installaties in de woning zijn elektrisch. Zowel het warme water als de verwarming maken gebruik van een 1000 liter buffervat dat op verschillende manieren verwarmd wordt, waaronder drie vacuümbuis- zonnecollectoren (heat-pipes) en een warmtepomp. Een houtkachel kan als mogelijk derde warmtebron gemakkelijk worden aangesloten (aansluiting ligt klaar).

De hele woning heeft vloerverwarming. Bij een watertemperatuur van 35 graden (en dat lukt al met een beetje zon, ook in de winter) is de warmtepomp al niet meer nodig en wordt de hele woning door zonnewarmte gratis warm gehouden. Door de ligging op het zuiden warmt de woning snel op en bij warm weer blijft het relatief koel.

Het riool is aangesloten op twee septic tanks op de eigen kavel. Het overtollige water wordt geloosd op een groot gezamenlijk helofytenfilter (niet op eigen kavel) dat door alle kavels aan de Bostuin wordt gebruikt. Deze natuurlijke vorm van waterzuivering vraagt wel van alle bewoners geen chloor en ontstoppers te gebruiken omdat die schadelijk zijn voor het filter.

De woning heeft een prettig, natuurlijk en gezond binnenklimaat door het gebruik van het vochtregulerende leemstuc.

De Woning
Deze zeer bijzondere woning kenmerkt zich door lemen stuk afwerking. Vanaf de buitenzijde springt deze woning er met zijn speciale vorm en witte kleur meteen uit. De woning is bij binnenkomst ook zeer speciaal te noemen. De foto’s spreken boekdelen over hoe deze woning is afgewerkt.
Bij binnenkomst word je vriendelijk ontvangen door een hal van bijna 5 meter lang. Deze hal biedt toegang tot de eerste slaapkamer van deze woning en het eerste toilet. Ook een ruime kast voor veel opbergruimte is hier te vinden.
De woonkamer is heel zeer en speels opgezet, waardoor deze mooi open en ruimtelijk oogt. De grote kozijnen en de openslaande deuren halen de tuin, waar het in deze omgeving deels om gaat, mooi naar binnen. Deze woning heeft aan de achterzijde namelijk maar liefst 3 keer openslaande deuren!! Het gevoel van wonen in deze prachtige omgeving wordt daarmee flink beaamd!
De woonkamer mondt uit in de 2e t/m de 5e slaapkamer via een semi-hal. Makkelijk toegankelijk voor iedereen. De badkamer zit aan het einde van de semi-hal en is eveneens in een bijzondere staat afgewerkt. Hier bevindt zich het 2e toilet van de woning. Ook een luxe bad en een grote inloopdouche zijn hier te vinden.
De keuken zit aan de andere kant van de woonkamer, deze mondt uit in een 2e hal, de bijkeuken voor een extra entree of opslag. Aan ruimte en speelse inrichting bij deze woning absoluut geen gebrek.
Kortom; voor een half stads, half landelijk gelegen gevoel is dit de beste plek om te wonen!

Disclaimer: Alhoewel zorgvuldig samengesteld, kunnen er aan deze tekst geen rechten worden ontleend. Wij staan dan ook niet in voor de juistheid en volledigheid van de getoonde gegevens.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht
Prijs:
€ 485.000,- k.k.
Aanvaarding:
In overleg
Beschikbaarheid
Status
Verkocht
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
122 m2
Oppervlakte externe bergruimte
28 m2
Perceel oppervlakte
1.206 m2
Indeling
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Kadaster gegevens