Almere – Auguste Comteweg 18

Beschrijving

Van Dort Makelaardij biedt u aan de Auguste Comteweg 18 in Almere (Oosterwold).

Het betreft een prachtige VRIJ VAN GAS en industriële VRIJSTAANDE woning op een zeer ROYAAL perceel van 1350 m2 gebruikersruimte, waarvan het totaal perceel zelfs 1600 m2 bedraagt. Op het perceel bevinden zich ook 2 kleine vrijstaande woningen van elk 25 m2 gebruiksoppervlakte. In beide woningen is douche- en kookgelegenheid. Ideaal om een extra optrek voor jongvolwassenen of een B&B te beginnen!

De woning
Deze metaalbouw loft is gelegen in een rustig gedeelte van Oosterwold en is gelegen aan een autoluwe weg. De staalconstructie komt vooral aan de binnenzijde van de woning tot leven. De constructie is dé sfeerbepaler van de woning. Er is goed gebruikt gemaakt van de industriële situatie door het gebruik van bijv. zwarte stalen kozijnen met slanke profielen. De industriële situatie wordt daarnaast stevig aangedikt door veel Frans eiken elementen te verwerken in de woning. Voor de liefhebber die van een stuk cultuur houdt; sommige eikenhouten elementen zijn afkomstig uit zeer oude Franse trein en komen bij een in antieke elementen gespecialiseerde handelaar vandaan. Op de vloer liggen de befaamde Castle Stone vloertegels. De vloer maakt het plaatje helemaal compleet!

Er is een ruime en ruimtelijke keuken geïnstalleerd die van alle gebruikersgemakken is voorzien. Zo is er een kookeiland met uitzicht op de woonkamer en de achterzijde van de tuin. U kookt hier uiteraard elektrisch. De down draft afzuigkap is verwerkt in de kookplaat. Het betreft geen recirculatie, maar de nog altijd betere variant; direct naar buiten. Er is ook hiervoor goed gebruikt gemaakt van de situatie, daar waar de afvoer door de vloer naar buiten is gelegd. De keuken is ook voorzien van een, volledig geïntegreerde; oven met stoomfunctie, magnetron, vaatwasser, een koelkast, een ruime vriezer met 4 lades en een Hotto boiler voor direct kokend water.

Er is één bijzonder ruime slaapkamer in de hoofdwoning met een fijne badkamer en suite. De badkamer heeft een chique losstaand ligbad, een toilet, wasgelegenheid en een ruime inloopdouche.

Buiten is rondom de woning een prachtig verlichtingssysteem aangebracht.

Duurzaam
U woont hier zeer duurzaam. Er is in Oosterwold geen gasaansluiting te vinden. Geheel voorbereid op de toekomst wonen! De woning is voorzien van een warmtepomp en 16 zonnepanelen. Dit is te merken in de bijzonder lage energierekening. U heeft bijv. om te beginnen geen vastrecht kosten inzake gas.
De woning is voorzien van volledige vloerverwarming en vloerkoeling voor de warme dagen in de zomers. Dit resultaat is een goede klimaatregulering in alle seizoenen!
Er is in Oosterwold geen rioolaansluiting. U bent feitelijk uw eigen waterzuiveringsbedrijf. Er is gebruik gemaakt van een halofytenfilter.

Perceel
Het perceel is bijzonder groot. Er wordt 250 m2 gemeenschappelijk benut en onderhouden door een VVE. Dit is het stuk aan de voorzijde waar de weg op loopt en waar de sloot doorheen is gelegd. Veruit het grootste gedeelte van het perceel is benut voor privé gebruik, te noemen een perceel ter grootte van 1350 m2. Op dit perceel is een grote verscheidenheid te vinden aan fruitbomen. U kunt praktische de hele zomer gebruik maken van eten dat groeit aan uw eigen bomen en planten. Aan de achterzijde staat ook een glazen kas van 14m2 met bedoelt als moestuin.

Het zwembad naast de woning is een opzet bad met een inhoud van 30.000 liter. In de container/schuur gelegen naast het zwembad is een ingebouwde installatie die o.a. de temperatuur van het water reguleert en op minimaal 24 graden houdt.

Er zijn op 2 verschillende locaties wellen geslagen waar een irrigatiesysteem op is aangesloten. Zo kunt u milieuvriendelijk het perceel irrigeren met grondwater.

Geografisch
Oosterwold ligt ten oosten van Almere Haven en ten westen van de A27.
U bereikt binnen 5 a 10 minuten rijden de A27 waar u de richting van Hilversum/Utrecht/Amersfoort of in de richting van Lelystad/Groningen uw weg kunt vervolgen. De andere kant op bereikt u in 5 minuten de A6/A1 om uw weg naar Amsterdam te vervolgen.
Nabijgelegen wijken zijn Almere Hout, Vogelhorst en Nobelhorst. Door initiatieven van zelfbouwers en aannemers transformeert het gebied in een aantrekkelijk agrarisch woonlandschap waarin wonen en stadslandbouw op een bijzondere manier samengaan. Bijzonder is het organische en zelfvoorzienende karakter. Oosterwold is aangewezen als een vrije tuin voor particulieren, architecten en bedrijven; zij ontwikkelen het gebied zelf en bepalen zo de planologische indeling en het toekomstbeeld.
Een deel van ieders kavel wordt gebruikt als weg, aangezien zowel de wegen als de rioolvoorziening niet door de gemeente worden georganiseerd.

Kortom; een zeer unieke woning voor de liefhebber van vrij en duurzaam wonen!

Lees meer

Kenmerken

Overdracht
Koopprijs
€ 750.000,- k.k.
Aanvaarding:
In overleg
Beschikbaarheid
Status
Verkocht
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Bijzonderheden
Gedeeltelijk gestofferd
Voorzieningen
TV kabel, Zwembad, Glasvezel kabel, Zonnepanelen
Dak
Dak type
Zadeldak
Dak materialen
Metaal
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
144 m2
Oppervlakte externe bergruimte
17 m2
Perceel oppervlakte
1.600 m2
Indeling
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Parking
Parkeer faciliteiten
Op eigen terrein
Kadaster gegevens
Bijzonderheden